Luchtslurven

Dit is het standaard luchtslurf-systeem. De opblaasbare afsluiter dicht de horizontale spleet tussen de kuubskisten.

De  luchtslurf, ook wel luchtzak of airbag genoemd, hangt middels een ketting en elastiek aan het dak van de bewaarschuur. Door middel van een zware luchtpomp en toevoerbuizen van pvc, wordt er lucht in de luchtslurven gepompt. De luchtslurf zet uit als een ballon en dicht zodoende de spleet tussen de kisten.

Voor de bediening wordt gebruikt gemaakt van een set met PVC kogelkranen welke tussen de toevoerleiding geplaatst wordt. Elke slurf krijgt een eigen kraan zodat de slurven individueel kunnen worden gevuld (of geleegd). De plaatsing van de bediening varieert. Dit is afhankelijk van de wensen en/of de mogelijkheden.

De luchtslurven worden voorzien van een beveiliging tegen zowel overdruk als onderdruk. Dit betekent in de praktijk dat er automatisch lucht wordt bijgepompt wanneer de druk te laag wordt. Als de druk te hoog wordt zal de pomp automatisch afslaan of kan er zelf een teveel aan lucht ontsnappen via een overdrukventiel.

De luchtspleet kan variëren in breedte. Dit is afhankelijk van de lengte van het aantal kisten of van de ruimte in de schuur.De meest gangbare afsluiter is 64 cm in diameter, deze wordt toegepast voor spleten van 50 tot 60 cm. Voor grotere en kleinere breedtes produceren wij ook de 70 en 80 cm luchtzakken en de  30 en 40 cm luchtzakken.

Wij produceren de luchtslurven tevens voor het buitenland. In het Engels worden de luchtslurven meestal ‘airbags’ genoemd. in Duitstalige gebieden spreekt men vaak van ‘luftslaughe’.