Schuifslurf

De schuifslurf is een verticale luchtslurf welke middels een rail aan de horizontale luchtslurf hangt. De schuifslurf wordt aangeschaft in combinatie met een horizontale luchtslurf.

De schuifslurf is het populairste en meest gekozen systeem op het gebied van kistenafdichting.

Doordat de verticale slurf aan een rail hangt is het gemakkelijk om deze in verschillende posities te brengen. Hierdoor hoeft men niet de slurf handmatig op te hangen aan de bovenste kisten. Dit bespaart veel ongemak. Tevens is het handig als men bijvoorbeeld kleinere partijen heeft om te bewaren of te drogen.

De topafdichting tegen de onderkant van de horizontale luchtslurf is gewaarborgd door een speciaal railblok welke in de schuifslurf is geseald.

De schuifslurf wordt in positie gebracht door vanaf de grond aan een touw te trekken welke is bevestigd aan de schuifslurf zelf.
Nadat de slurf in positie is gebracht dient eerst de horizontale, en vervolgens de verticale luchtslurf op druk te worden gebracht. Het vullen van de horizontale en verticale slurf kan niet tegelijk gebeuren.
De bediening werkt semi-automatisch middels een set driewegkranen. Het vullen van de horizontale luchtslurf gebeurd handmatig. Het leegzuigen gebeurd middels een automatische leegzuigpomp.

Qua bediening zijn er twee opties:

  • handmatige bediening van de kranen
  • bediening door middel van een app op de telefoon of tablet

Bediening via luchtslurf App

Er kan gekozen worden om het luchtslurven-systeem te bedienen via een App. Deze App geeft aansturing aan een digitale regelkast, verbonden met een lokaal netwerk. De digitale regelkast zorgt ervoor dat de kranen elektronisch bedient kunnen worden.

Simpel gezegd: je geeft in de App, met een simpele druk op de knop, aan dat een slurf op druk gebracht moet worden. Verder gaat alles automatisch. Het systeem zorgt er zelf voor dat eerst de horizontale luchtslurf op druk komt, en vervolgens de verticale. Daarnaast zorgt het systeem er ook voor dat de slurven op de juiste druk blijven. Ook het leegzuigen gaat via een simpele commando in de App.

De App werkt vanuit de browser. Hierdoor is het niet nodig om een applicatie op de telefoon of tablet te installeren. Doordat de App web-based is, zal deze op nagenoeg alle smartphones of tablets werken.

Door gebruik te maken van besturing via de App bespaar je tijd. Het proces van vullen en legen van de slurven kan bijvoorbeeld al vanaf de heftruck in werking worden gezet.